Om meg selv – Fotograf Ingar Sørensen

Fotograf-Ingar-Sørensen-Oslo-Drammen-1

Jeg en profesjonell fotograf, bosatt i Oslo med kjæreste og to barn. Mitt hovedfelt som fotograf er bedriftsportretter, pressebilder og situasjonsbilder til hjemmeside og sosiale medier. Jeg kommer til bedriften og setter opp studiolamper – eller jobber med det naturlige lyset der det er mulig.

Jeg blir veldig inspirert av motebilder og i helgene fotograferer jeg gjerne bryllup og alt annet som er vakkert.

Min Canon AE-1 fra 1979

 

 

 

 

 

 

I 1979 kjøpte mitt første speilreflekskamera, et Canon AE-1 – denne er faktisk fortsatt i bruk – men det er nok mest for moro skyld. Til daglig bruker jeg mine arbeidshester Canon 5D Mark 3. Jeg fotograferer nesten bare mennesker og nesten bare på lokasjon.

Min favorittfotograf er Ellen Von Underwerth, men jeg er også veldig glad i Jean-Paul Goude, Avedon, Tim Walker og vår egen Sølve Sundsbø

 

 

«Min fotostil er moteinspirert, leken og lett, med lyse, glade og naturlige bilder.»

I Norge selges det hvert år ufattelig mange speilreflekskameraer, og jeg synes det er forferdelig å se at bare noen ytterst få forstår hvilke muligheter dette gir, og hva slags fantastisk verktøy man besitter. De

tte er grunnen til at jeg holder grunnkurs og privatundervisning for speilrefleks-eiere. Jeg synes det er veldig gøy når en kursdeltaker som har slitt med å mestre kameraet sitt, plutselig sender meg nydelige portretter, hvor lyset og skarpheten sitter perfekt, og bakgrunnen er rolig og uskarp. Følg meg gjerne på Instagram og Facebook.

Ingar-Sørensen-foto

Fotografert av min eldste datter Frida – mens jeg gjør et lite hopp