Om meg selv

Jeg heter Ingar Sørensen og elsker å fotografere mennesker!

Som profesjonell fotograf har jeg de siste ti årene laget titusenvis av portretter over hele østlandsområdet. Mine spesialiteter er bedriftsportretter og bryllup, men jeg fotograferer også familier og profilbilder.

Jeg blir inspirert av mote og kunst, og elsker å fotografere alt som er vakkert!

Min favoritt-fotograf er Ellen Von Underwerth, men jeg er også veldig glad i Arvida Bystrøm, Jean-Paul Goude, Avedon og vår egen Sølve Sundsbø.

Min fotostil er moteinspirert, leken og lett, med lyse, glade og naturlige bilder.

Jeg hjelper deg å fortelle din historie.

Vakre portretter kan dokumentere en tid – og gjenskape en følelse. Min oppgave som portrettfotograf er å få frem din beste side – og å vise din personlighet.

 

Som bedriftsfotograf reiser jeg gjerne ut til kunden og setter opp studiolamper. Her lager jeg portretter, pressebilder, situasjonsbilder og alt bedriften trenger til nettside og sosiale medier.

 

Når jeg fotograferer bryllup liker jeg best å jobbe med det naturlige lyset. Jeg beveger meg sammen med brudeparet for å lage en blanding av naturlige og poserte bilder. Spesielt glad er jeg i å fotografere like før solnedgang, i det vakre varme kveldslyset.

 

I 1979 kjøpte mitt første speilreflekskamera, - et Canon AE-1 - men det var først for ti år siden at jeg begynte å fotografere på fulltid. Det gamle kameraet er fortsatt i bruk - men det er mest for moro skyld. Det er noe magisk med mekaniske kameraer og analog film. Til daglig bruker jeg mine arbeidshester Canon 5D Mark 4 som er spesielt laget for portrettfotografering. Jeg fotograferer nesten bare mennesker og nesten alltid på lokasjon. I noen år hadde jeg fotostudio i Drammen, men siden jeg oftest fotograferer hos kunden, og de fleste av mine kunder holder til i Oslo og Akershus, bruker jeg nå et studio i hovedstaden de gangene jeg trenger det.

 

Ved siden av fotograferingen liker jeg å undervise andre fotointeresserte, og holder kurs og privatundervisning. Ofte har jeg privatundervisning (en-til-en) for nybegynnere Det skal ikke så mye til å forstå kameraets virkemåte og få ordentlig utbytte av fotoapparatet. Jeg synes det er skikkelig gøy når en kursdeltaker etter undervisningen sender meg nydelige portretter, hvor lyset og skarpheten sitter perfekt, og bakgrunnen er rolig og uskarp.

Følg meg gjerne på Pinterest, Instagram og Facebook.

Om meg selv – Fotograf Ingar Sørensen

Legg gjerne igjen en kommentar.

Siste innlegg på bloggen:

Instagram @ingar.sorensen