Priseksempler – og noen tips før fotograferingen

Bryllupsfotografering finner du på egen prisliste. Bedriftsfotografering finner du her. Benytt gjerne kontaktskjemaet – jeg gleder meg til å høre fra deg!


Fotografering på lokasjon eller i studio    3600,-

Familiebilder – konfirmasjonsbilder – kjærestebilder – utdrikningslag i Oslo, Drammen og Akershus. Prisen inkluderer ca 1,5 times fotografering og minimum 10 digitale bilder utvalgt av fotografen. Bildene leveres høyoppløselig og med fri ikke-kommersiell bruksrett – klar for forstørrelse.


Portrettfotografering for enkeltperson   2900,-

Profilbilder, artistbilder, moteinspirerte portretter eller Tinder-bilder. Prisen inkluderer 1,5 time fotografering i studio eller på lokasjon og 6 høyoppløselige digitale bilder.


Generelle betingelserfotograf_Oslo

Prisen inkluderer ferdig redigerte høyoppløselige digitale bilder med fri privat bruksrett. Ved publisering skal fotografens navn oppgis. Mulighet for fotografering kveld og helg, så hele familien kan være med. Kjøretillegg beregnes ved fotografering 30 km utenfor Drammen eller Oslo. Hvis ikke annet er avtalt ønsker jeg å benytte bildene til egen markedsføring.

Benytt gjerne kontaktskjemaet!

.

.

fotograf_ute_barn_familiebilder_DrammenHer har du noen enkle tips før fotograferingen

Duse klær uten skarpe kontraster eller logo passer best til fotografering. Det kan være en god idé å tenke gjennom hva slags stil du liker, for hvis ikke blir det fotografen som styrer dette. Ta gjerne med klesskift, men forsøk å holde deg til enkel og tidløs stil slik at du er like glad i bildene om ti år. Hvis du bruker sminke er det viktig at foundation passer til din hudfarge. Hvis du har fått en kvise på nesa er det en bagatell for fotografen å redigere den bort.

Barn

Når små barn skal være med på fotografering, må det tas hensyn til eventuell sovetid. Fotograferingen er en ny opplevelse, så det er best om barnet er uthvilt når vi starter.

Unngå å bestikke barna med godteri for at de skal smile til fotografen – det varer bare noen minutter og er bare med på å stresse opp situasjonen. Hvis foreldre og besteforeldre står bak fotografen og roper for oppmerksomhet, ser barnet kanskje i retning av kameraet, men ikke rett inn i kameraet. Det beste er å overlate jobben til fotografen – det er nemlig hans jobb å skape kontakt med barnet.

Fotografere på lokasjon

Lokasjonen bør passe til deg som person og din stil, men det er noen ting som alltid er viktig. Hvis man fotograferer inne er det fint å bruke naturlig lys – gjerne fra sydvendte vinduer. Om man fotograferer utendørs er det en god idé å finne et sted med store trær som gir ly mot direkte sol og regndråper. Jeg har med batteridrevne studiolamper, men direkte solskinn egner seg alltid dårlig for portretter

Sørensen-Foto-1

Posering

Fotografen må hjelpe til slik at poseringen blir naturlig og passer til stilen, men det er viktig at man er så avslappet og naturlig som mulig.

”Jeg liker meg ikke foran kameraet”

Jeg er sikker på at alle egentlig liker seg foran kameraet – man må bare komme i gang, og bli vant med situasjonen. Det er fotografens jobb å få deg til å slappe av – og alle fortjener å være midtpunktet en gang i mellom!

fotografering_hjemme_Oslo_fotograf