Motefotografering med Rebekka – noen fototips

På sensommeren er det veldig hektisk å være bryllupsfotograf. Brudeparene har plukket ut sine favorittbilder, og jeg redigerer bilder fra morgen til kveld. Det kan derfor virke ufornuftig å bruke tid på motefotografering nå, men hvis man vil utvikle seg som fotograf er det viktig å utforske nye ideer og finne ny inspirasjon – som man kan ta med seg over til annen fotografering.

Når jeg fotograferer mote bruker jeg som regel bare èn lampe. Lampen plasserer jeg litt over hodehøyde ved siden av meg – ca 45 grader over og 45 grader til siden. Jeg plasserer kameraet litt lavere enn modellens øyne for at hun skal fremstå sterk, og kanskje litt uoppnåelig. Om man bruker profesjonell studiolempe eller bare en enkel blitz har ingen betydning, men ved motefotografering skal man bruke hardt, udempet lys. Altså ingen softbox eller paraply foran lyskilden. For at huden ikke skal bli blank av det skarpe lyset må den dekkes med foundation, og denne må matche modellens egen hudfarge. Når modellen poserer er det viktig at hun fremstår sterk og lager vakre linjer. Hvis man husker på disse enkle reglene og har en flink modell er det ikke så mye hokus pokus å være motefotograf! På disse bildene fra Fredriksborg på Bygdøy lager Rebekka s-former og diagonale linjer med kroppen – noe som passer fint til den vakre gården. Takk til Haust / Norway Fashion Group for lån av klær!

Hvis du har spørsmål eller trenger råd kan du bruke kommentarfeltet. Bruk gjerne et par minutter på å dele dette til andre fotointeresserte! Her finner du flere fototips: fototips  Hvis du vil lære mer teknikk kan du lese om blender og lukker her: blenderåpning og lukkertid – om fotografering i manuell modus

 

Modell – Rebekka fra Starlet by Ravensborg model management

Makeup og hår – Charlotte Sophia Rasay

Foto – Ingar Sørensen

Second shooter – Marianne Haugen

Klær fra Haust / Norway Fashion Group

Lokasjon – Fredriksborg, Bygdøy

Legg gjerne igjen en kommentar.

Siste innlegg på bloggen:

Instagram @ingar.sorensen