Vinter i København – fototips

Jeg elsker roadtrips! Det er effektivt å fly når man skal på weekendtur, men da får man ikke de lange fine samtalene og man får ikke sett så mye vakkert. Hvis det mot all formodning skulle bli dårlig stemning i bilen er det bare å rope ”Se! En elg!”. Hvis det blir kjedelig kan man plukke opp en haiker, men husk å velge en som ser svakere ut enn deg selv.
I bilen kan man ha med seg ubegrenset med godteri, kaffe og brus, og man kan stoppe å spise i en hvilken som helst by. Landskapet forandrer seg etterhvert som man kjører, og lyset fra solen forandrer seg hele tiden. Når man ser et vakkert sted er det bare å stoppe og løpe inn i skogen eller ned på stranden. Husk kameraet!
Fotografering med lang lukkertid - langs svenskekysten et sted

Vinter i København

Hvis du er lei av å møte naboen med trillekoffert i Vesterbrogade har jeg et godt tips: reis på vinteren! København er den samme hele året, men om vinteren er det nesten ingen turister. Du må naturligvis kle deg bedre – omtrent som i Oslo – for selv om det er varmere, blåser det mer. Jeg skal ikke fortelle deg hva du skal gjøre i København, for det fikser rosabloggerne – og dessuten er det ikke sikkert det er plass til fler på Granola og Møllers Kafe.
Bellevue stranden er vakker hele året. Vannet er kaldt, men det er det strengt tatt om sommeren også
Hvis vil fotografere mot solen, vrir du et trinn på eksponeringskompensasjonsknappen (+), så bildet blir lysere og du unngår Silhuetter
Glyptoteket er like vakkert vinter som sommer. Her er taket i hovedbygget

Mat

Det kan det være greit å vite at frokost heter morgenmad og lunsj heter frokost. Københavnerne er veldig glad i økologisk mat og det er uendelig mange forskjellige kafeer og restauranter å velge i. Deete er fordi halvparten av Københavnerne drømmer om å starte sin egne café – den andre halvparten har gjort det.

Sticks’n’ Sushi
Når du fotograferer innendørs blir lysmåleren i kameraet kanskje lurt av det skarpe lyset fra vinduene så her kan det lønne seg å vri et trinn på eksponeringskompensasjonsknappen (+).

Shopping

Uansett hvor mye nytt som dukker opp i København er det fortsatt gode gamle Strøget som er nummer én på shopping. Fra Rådhusplassen i vest til de eksklusive motebutikkene ved Kongens Nytorv i øst finner alt du trenger og ikke trenger.
Shopping i København
Hvis du synes bildene blir kjedelige kan du leke deg med perspektiver. Fotografer fra en merkelig vinkel for å få annerledes resultat. Arne Jacobsens berømte SAS-hotell (nå Radisson Blu Royal Hotel)

Sykling og løping

Du finner ingen byer hvor det er bedre tilrettelagt for sykling enn i København. Du kommer deg fram over alt i byen, og i skogene rundt byen er det flotte sykkelstier. Hvis du foretrekker å løpe finnes det gode muligheter langs kanalen, i de store parkene, rundt innsjøen (Søene) og i skogene som omgir byen. Utenfor Kristiania står det et morsomt skilt ”Løping forbudt – våre innbyggere får panikk”
Elefantporten på Carlsberg Bryggeri
Hvis du står opp tidlig om morgenen får du vakre skygger og spennende lys
Når man fotograferer om natten blir lukkertiden gjerne lav og objektet risikerer å bli uskarpt. Ha derfor godt støtte for kameraet eller bruk stativ så får du bra resultat.
Havet er like vakkert vinter som sommer. Bildet er fra svenskekysten

Kanskje du vil like disse sidene?

fotografering-av-idrettsutøver

Slik lager du kreative portretter

Den store utfordringen med å ta bilder av mennesker er at du ofte har begrenset med tid. For å bli en flink fotograf må du øve, og da trenger du personer som kan stå lenge foran kameraet mens du justerer vinkler, lys og teknikker.

portrett-av-personlig-trener-PT

Slik lager du gode portretter og gruppebilder

Å fotografere mennesker er noe av det beste ved å være profesjonell fotograf. For at en portrettfotografering skal gi ekstra gode resultater, så er det spesielt noen finjusteringer man kan gjøre når det gjelder planlegging og teknikk.

Hvordan bruke blenderåpning

Blenderåpning, lukkertid og iso

Når kameraet skal lage et bilde er det tre faktorer som spiller inn: 
Blenderåpning, lukkerhastighet og ISO.
 Blenderen sitter i objektivet (linsa) og bestemmer hvor mye lys som skal slippe inn til bildebrikken; Jo større blenderåpningen er, jo mer lys slippes inn på bildebrikken.

Andre historier

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker cookies for å gi deg en bedre brukeropplevelse, for å samle inn statistikk til analyse av hvordan nettstedet brukes