Portrettfotografering

Jeg hjelper deg å fortelle din historie.

 

Vakre portretter kan dokumentere en tid - og gjenskape en følelse. Min oppgave som portrettfotograf er å få frem din beste side - og å vise din personlighet.

 

- Jeg vil også sørge for at fotograferingen blir avslappet og gøy!

Priser

FOTOGRAFERING PÅ LOKASJON ELLER I STUDIo, 3600,-

Familiebilder - konfirmasjonsbilder - kjærestebilder – utdrikningslag i Oslo, Drammen og Akershus. Prisen inkluderer ca 1,5 times fotografering og 8 digitale bilder. Bildene leveres høyoppløselig og med fri ikke-kommersiell bruksrett - klar for forstørrelse.

PORTRETTFOTOGRAFERING FOR ENKELTPERSOn, 2900,-

Profilbilder, artistbilder, moteinspirerte portretter eller Tinder-bilder. Prisen inkluderer 1,5 time fotografering i studio eller på lokasjon og 4 høyoppløselige digitale bilder.

GENERELLE BETINGELSER

Prisen inkluderer ferdig redigerte høyoppløselige digitale bilder med fri privat bruksrett. Ved publisering skal fotografens navn oppgis. Mulighet for fotografering kveld og helg, så hele familien kan være med. Kjøretillegg beregnes ved fotografering 40 km utenfor Oslo. Hvis ikke annet er avtalt ønsker jeg å benytte bildene til egen markedsføring.

HER HAR DU NOEN ENKLE TIPS FØR FOTOGRAFERINGEN

Duse klær uten skarpe kontraster eller logo passer best til fotografering. Det kan være en god idé å tenke gjennom hva slags stil du liker, for hvis ikke blir det fotografen som styrer dette. Ta gjerne med klesskift, men forsøk å holde deg til enkel og tidløs stil slik at du er like glad i bildene om ti år. Hvis du bruker sminke er det viktig at foundation passer til din hudfarge. Hvis du har fått en kvise på nesa er det en bagatell for fotografen å redigere den bort.

Barn

Når små barn skal være med på fotografering, må det tas hensyn til eventuell sovetid. Fotograferingen er en ny opplevelse, så det er best om barnet er uthvilt når vi starter.

 

Unngå å bestikke barna med godteri for at de skal smile til fotografen – det varer bare noen minutter og er bare med på å stresse opp situasjonen. Hvis foreldre og besteforeldre står bak fotografen og roper for oppmerksomhet, ser barnet kanskje i retning av kameraet, men ikke rett inn i kameraet. Det beste er å overlate jobben til fotografen – det er nemlig hans jobb å skape kontakt med barnet.

Fotografere på lokasjon

Lokasjonen bør passe til deg som person og din stil, men det er noen ting som alltid er viktig. Hvis man fotograferer inne er det fint å bruke naturlig lys – gjerne fra sydvendte vinduer. Om man fotograferer utendørs er det en god idé å finne et sted med store trær som gir ly mot direkte sol og regndråper. Jeg har med batteridrevne studiolamper, men direkte solskinn egner seg alltid dårlig for portretter

Posering

Fotografen må hjelpe til slik at poseringen blir naturlig og passer til stilen, men det er viktig at man er så avslappet og naturlig som mulig.

"Jeg liker meg ikke foran kameraet"

Jeg er sikker på at alle egentlig liker seg foran kameraet – man må bare komme i gang, og bli vant med situasjonen. Det er fotografens jobb å få deg til å slappe av - og alle fortjener å være midtpunktet en gang i mellom!

Kjærestebilder

Trodde du at dere måtte gifte dere for å lage kjærestebilder? Det trenger dere selvfølgelig ikke. Alle som som er glad i hverandre bør ta en tur til fotografen - eller ta fotografen med til en stemningsfull solnedgang!

Portrettfotografering

Legg gjerne igjen en kommentar.

Siste innlegg på bloggen:

Instagram @ingar.sorensen