Aktfoto og nakenkunst

aktfoto av gravid kvinne

Aktfoto er fremstilling av et nakent menneske, gjerne som en formstudie.

Det vil si at vi lyssetter så konturer blir synlig og detaljer skjules. I praksis gjør vi dette ved å plassere lyskilden ved siden av- eller begge sidene av modellen slik at sidene (konturene) blir belyst, mens deler av forsiden havner i skyggen og blir usynlig. Bildene blir gjerne gjerne laget i svarthvitt eller med dempede farger og med skarpe kontraster mellom lys og skygge.

 

Det er en overvekt av kvinner som ønsker aktfotografering - enten for å lage vakker diskret kunst til veggen, eller for å overraske kjæresten med et bilde eller en liten fotobok. Hvis man kommer sammen som par til fotograferingen bør man vurdere å lage noen bilder sammen.

 

Bildene på denne siden er ikke representative for den gjennomsnittlige naturlige kroppen, og jeg har blandet inn litt nakenkunst: Innen mote fremstilles kroppen noen ganger helt eller delvis naken, men da i en mer glanset og tøff stil.

pent, uskyldig nakenbilde av ryggen til en kvinne

Aktfotografering koster kr 3900,- inkludert 4 høyoppløselige digitale bilder. Benytt kontaktskjemaet for spørsmål og bestilling.

Før aktfotograferingen er det vanlig å være litt nervøs

Jeg pleier å si det er greit å være nervøs, men hvis man kjenner direkte ubehag er det ingen god ide med akt-fotografering. Å være litt nervøs på forhånd er helt normalt og det er jo ikke så rart.

De aller fleste akt-bilder lages med kroppen sideveis mot kameraet, og fotografen vil aldri bevege seg inn i direkte eller ubehagelige vinkler. En profesjonell akt-fotograf vil aldri berøre modellen, og han er alt for opptatt av å tenke lys og komposisjon til å se direkte på modellens kropp.

 

Det kan føles tryggere å ta med seg en venn eller partner på fotograferingen, men dette er selvfølgelig individuelt: Noen har med kjæresten under hele fotograferingen, mens andre har med seg noen på starten, til man kommer i gang, og henviser vennen til naborommet eller nabolaget under selve fotograferingen.

 

Min erfaring er at alle er litt anspente på starten men myker opp etterhvert, og etter en kort stund blir man helt avslappet og synes det er gøy.

Jeg har aldri opplevd at noen møter opp i studioet og angrer, men hvis det skulle skje, er det bare å avlyse.

aktfoto av mann

Instagram @ingar.sorensen