Forloverens ansvar og oppgaver

forberedelser før vielse

Å være forlover er en ære, men også et stort ansvar. Her ser du noen av forloverens ansvar og oppgaver

Tilby din hjelp

Du skal være en støttespiller helt fra du takker ja til bryllupet er overstått. Den eneste formelle oppgaven en forlover har, er å avgi en skriftlig erklæring på at det ikke er noe i veien for at partene inngår ekteskap, men det forventes mer enn dette. Både før og etter vielsen har forloveren en del ansvar og oppgaver, men det er på den store dagen du virkelig kan være med å avgjøre om brudeparet skal ha en kaotisk eller fantastisk dag. Som bryllupsfotograf hender det jeg opplever brudepar som blir slitne og slørete i blikket. Dette er gjerne fordi de må ta avgjørelser, gi beskjeder eller til og med motta telefoner fra gjester som ber om veibeskrivelser. Da kan du som forlover ta over og si «jeg ordner dette». Enda bedre er det om du er litt i forkant: Dersom du forbereder deg godt, er du med å sikrer en enestående opplevelse for brudeparet. Forestill deg selv som en diskret tjener, som hele tiden er i forkant og finner ut hva brudeparet trenger, før de vet det selv.
Forloverne hjelper til med brudekjolen

Pass på at du har orden på deg selv, slik at du kan holde deg rolig og konsentrere deg om å være tilstede for brudeparet. Hele dagen og hele kvelden!

Før bryllupet

Bli med på shopping. Hjelp til med å se på lokaler og skrive invitasjoner.
Arrangere utdrikningslag 2-5 uker før bryllupet: Her kan du samarbeide og spille på de kreative kreftene i vennegjengen. Dette er «siste natt med gjengen» så det er viktig å finne en dato som passer for alle.
Tidligere var det tradisjon å gjøre ting som var pinlig for hovedpersonen, mens i dag er det mer vanlig å skape en uforglemmelig dag med spenning, stil og opplevelser. Tenk gjennom hva hovedpersonen liker å gjøre.
Hvis du vil være ekstra elegant kan du lage et tema for dagen. 

Bryllupsdagen

Allerede når du planlegger kan du tenke gjennom hvilke situasjoner som kan oppstå, og hva du kan få behov for av utstyr. Kanskje brudeparet blir tørste eller sultne? Under fotograferingen kan du hjelpe til med å skape avslappet stemning med humor og støtte. Noen praktiske ting du bør ha klart er penger, plaster, smertestillende, nål og tråd, tannkrem, tannbørste, deodorant og våtservietter.
Det kan være hyggelig om du fikser champagne, men pass på at det ikke blir for mye.

Oppgaven din er å passe på at alt går bra, både under forberedelsene og på selve bryllupsdagen!

Spesielt for brudens forlover

Øyesminke-fjerner, pudder, foundation, papirservietter, gnagesårplaster, hårspray, hårspenner, bind, leppepomade, strømpebukse og strømpebånd.

-Ta ansvar for brudebuketten under vielsen.

-Følg med på kjole og slør.

-Pass på at bruden ser perfekt ut til en hver tid.

-Gi bruden en omgang med lipgloss før vielse og før fotografering.

Spesielt for brudgommens forlover

Pass på ringene. Hvis brudeparet ikke har leid sjåfør: transportere brudgommen før vielsen og brudeparet resten av dagen – kanskje blikkbokser etter vielsen?

Festen

Innlede applausen når brudeparet setter seg til bords.
Pass på at det er ordnet med musikk og at noen åpner og registrerer gavene. Du trenger ikke gjøre alt dette selv, men du kan ta ansvar.

Hold tale og gi en skål for brudeparet. Hvis du synes det er vanskelig med taler trenger den ikke være lang. Her er det viktig å forberede seg i god tid og huske at det ikke er deg som er hovedpersonen denne gang.

Innlede dansen: Etter at brudeparet har danset alene i et minutts tid er det deres tur, etterfulgt av brudeparets foreldre, og dere markerer dermed at dansen er i gang. Ta vare på gjester som står alene.

Forloverne må også kose seg. Hvis forloverne har det gøy, har brudeparet det gøy. Det aller viktigste er at du er interessert og tilbyr din hjelp.
Lykke til!

Brudepar med forlovere
Bilde med forlovere på Verdens ende

Spør gjerne direkte hva du kan hjelpe til med, og vær interessert – selv om du må være med i brudesalongen for tiende gang

Kanskje du vil like disse sidene?

bedriftsfoto-Akershus

Bedriftsportretter

Jeg kommer til bedriften din og lager spreke, profesjonelle bilder til hjemmeside, CV og sosiale medier. Jeg jobber effektivt og har rimelige priser, med høyoppløselige retusjerte bilder med fri bruksrett. Klikk her for priser og informasjon om bedriftsportretter, pressebilder og situasjonsbilder.

fotograf-kjærestebilder

Kjærestefotografering

Trodde du at dere måtte gifte dere for å lage kjærestebilder? Det trenger dere selvfølgelig ikke. Alle som som er glad i hverandre bør ta en tur til fotografen – eller ta fotografen med til en stemningsfull solnedgang. Å lage kjæreste-bilder er en fin måte å vise sin kjærlighet på.

Portrettfotografering ute på lokasjon i Oslo

Portrettfotografering

Min jobb som fotograf er å få frem din aller beste side, vise din personlighet og sørge for at fotograferingen blir avslappet og gøy. Her finner du priser og informasjon om portrettfotografering, familiebilder og noen tips før fotograferingen.

fotograf-artisbilde

Artistbilder

Portrettbildet ditt er ofte det første inntrykket andre folk har av deg. Portrettet ditt representerer deg, ikke bare visuelt, men også profesjonelt, kunstnerisk og energisk. Jeg skal hjelpe deg med å gi et godt førsteinntrykk og vise din personlighet, selvsikkerhet og stil. Hvis du vil ha kreative bilder er jeg klar!

fotograf Oslo Akershus

Konfirmantbilder

Familien og eventuelle kjæledyr kan selvfølgelig gjerne være med. Det er fint om konfirmanten kan skifte underveis, for mange konfirmanter vil gjerne ta bilder med sitt eget favoritt-antrekk. På denne måten får bildene større bruksområde. Vi starter gjerne med finstasen og avslutter med et hverdagslig antrekk. Vi setter av en times tid, så det blir god tid til å finne tonen og lage mange forskjellige bilder i forskjellig stil.

hvordan-finne-bryllupsfotograf

Hvordan velger vi bryllupsfotograf?

Fotografer kommer i alle prisklasser og personligheter, og alle har forskjellig stil på bildene sine

hvordan-ta-flotte-motlysbilder

Slik lager du gode portretter og gruppebilder

Å fotografere mennesker er noe av det beste ved å være profesjonell fotograf. For at en portrettfotografering skal gi ekstra gode resultater, så er det spesielt noen finjusteringer man kan gjøre når det gjelder planlegging og teknikk. Fototipsene nedenfor er gjennomførbare og enkle, og vil forhåpentligvis hjelpe deg på veien til å ta portretter og gruppebilder av høy kvalitet.

studiobilde-med-spennende-belysning

Slik lager du kreative portretter

Den store utfordringen med å ta bilder av mennesker er at du ofte har begrenset med tid. For å bli en flink fotograf må du øve, og da trenger du personer som kan stå lenge foran kameraet mens du justerer vinkler, lys og teknikker. I disse tider – hvor mange vil vise seg frem på Instagram – er det enkelt å få tak i tålmodige modeller. Gjør det klart for modellen at du ønsker å trene for å bli flink, og gi fra deg mange flotte bilder som takk for hjelpen

Hvordan bruke blenderåpning

Blenderåpning lukkertid og iso

Når kameraet skal lage et bilde er det tre faktorer som spiller inn: 
Blenderåpning, lukkerhastighet og ISO.
 Blenderen sitter i objektivet (linsa) og bestemmer hvor mye lys som skal slippe inn til bildebrikken; Jo større blenderåpningen er, jo mer lys slippes inn på bildebrikken. Her kan du lære mer om det tekniske

Fotograf Ingar Sørensen på Instagram

[instagram-feed feed=1]

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker cookies for å gi deg en bedre brukeropplevelse, for å samle inn statistikk til analyse av hvordan nettstedet brukes