Forloverens oppgaver

Å være forlover er en ære, men også et stort ansvar. Du skal være en støttespiller helt fra du takker ja - til bryllupet er overstått.

 

Den eneste formelle oppgaven en forlover har, er å avgi en skriftlig erklæring på at det ikke er noe i veien for at partene inngår ekteskap, men det forventes mer enn dette:

 

Både før og etter vielsen har forloveren en rekke oppgaver, men det er på den store dagen du virkelig kan være med å avgjøre om brudeparet skal ha en kaotisk eller fantastisk dag. Som bryllupsfotograf hender det jeg opplever brudepar som er slitne og tåkete i blikket etter å selv ha måttet ordne med parkeringspenger, ærender, beskjeder og telefoner fra gjester som ber om veibeskrivelser.

 

Dersom du forbereder deg godt, er du med å sikrer en enestående opplevelse for brudeparet. Forestill deg selv som en diskret tjener, som hele tiden er i forkant og finner ut hva brudeparet trenger – før de vet det selv.

Pass på at du har orden på deg selv, slik at du kan holde deg rolig og konsentrere deg om å være tilstede for brudeparet - hele dagen!

Tilby din hjelp

Allerede når du planlegger dagen kan du tenke gjennom hvilke situasjoner som kan oppstå, og hva du kan få behov for av utstyr. Kanskje brudeparet blir tørste eller litt sultne? Under fotograferingen kan du hjelpe til med å skape avslappet stemning ved hjelp av humor og støtte. Noen praktiske ting du bør ha klart er penger, plaster, smertestillende, nål og tråd, tannkrem, tannbørste, deodorant og våtservietter.

Spesielt for brudens forlover

Øyesminke-fjerner, pudder, foundation, papirservietter, gnagesårplaster, hårspray, hårspenner, bind, leppepomade, strømpebukse og strømpebånd.

- Pass på at bruden ser perfekt ut til en hver tid.

Spesielt for brudgommens forlover

Pass godt på ringene. Hvis brudeparet ikke har leid sjåfør: transportere brudgommen før vielsen og brudeparet resten av dagen – kanskje blikkbokser etter vielsen?

Andre oppgaver for begge forloverne

Gå på shopping med brud eller brudgom. Arrangere utdrikningslag 1-3 uker før bryllupet: Her kan du samarbeide og spille på de kreative kreftene i vennegjengen. Tidligere hadde man tradisjon for å gjøre ting som var pinlig for hovedpersonen, mens i dag er det mer vanlig å skape en uforglemmelig dag med spenning, stil og opplevelser. Selv vil jeg foreslå en motefotografering, men jeg er jo inhabil. Tale til brud/ brudgom: Brudens forlover er fjerde taler og deretter er det brudgommens forlover. Her er det viktig å forberede seg i god tid og huske at det ikke er deg som er hovedpersonen denne gang.

Innlede dansen: Etter at brudeparet har danset alene i et minutts tid er det deres tur, etterfulgt av brudeparets foreldre, og dere markerer dermed at dansen er i gang. Husk også å ta vare på gjester som står alene.

 

Forloveren kan også være til hjelp med invitasjoner, pynt og planlegging. Det viktigste er at du er interessert og tilbyr din hjelp.

Spør gjerne direkte hva du kan hjelpe til med, og vær interessert – selv om du må være med i brudesalongen for tiende gang.

Lykke til!

Kanskje du vil like...

Instagram @ingar.sorensen