Forloverens oppgaver

forberedelser før vielse

Tilby din hjelp

Å være forlover er en ære, men også et stort ansvar. Du skal være en støttespiller helt fra du takker ja til bryllupet er overstått. Den eneste formelle oppgaven en forlover har, er å avgi en skriftlig erklæring på at det ikke er noe i veien for at partene inngår ekteskap, men det forventes mer enn dette.

 

Både før og etter vielsen har forloveren en del oppgaver, men det er på den store dagen du virkelig kan være med å avgjøre om brudeparet skal ha en kaotisk eller fantastisk dag.
Som bryllupsfotograf hender det jeg opplever brudepar som blir slitne og slørete i blikket. Dette er gjerne fordi de må ta avgjørelser, gi beskjeder eller til og med motta telefoner fra gjester som ber om veibeskrivelser. Da kan du som forlover ta over og si «jeg ordner dette». Enda bedre er det om du er litt i forkant:
Dersom du forbereder deg godt, er du med å sikrer en enestående opplevelse for brudeparet. Forestill deg selv som en diskret tjener, som hele tiden er i forkant og finner ut hva brudeparet trenger, før de vet det selv.

Forloverne hjelper til med brudekjolen

Pass på at du har orden på deg selv, slik at du kan holde deg rolig og konsentrere deg om å være tilstede for brudeparet. Hele dagen og hele kvelden!

Før bryllupet

Bli med på shopping. Hjelp til med å se på lokaler og skrive invitasjoner.
Arrangere utdrikningslag 2-5 uker før bryllupet: Her kan du samarbeide og spille på de kreative kreftene i vennegjengen. Dette er «siste natt med gjengen» så det er viktig å finne en dato som passer for alle.
Tidligere var det tradisjon å gjøre ting som var pinlig for hovedpersonen, mens i dag er det mer vanlig å skape en uforglemmelig dag med spenning, stil og opplevelser. Tenk gjennom hva hovedpersonen liker å gjøre.
Hvis du vil være ekstra elegant kan du lage et tema for dagen. 

Bryllupsdagen

Allerede når du planlegger kan du tenke gjennom hvilke situasjoner som kan oppstå, og hva du kan få behov for av utstyr. Kanskje brudeparet blir tørste eller sultne? Under fotograferingen kan du hjelpe til med å skape avslappet stemning med humor og støtte. Noen praktiske ting du bør ha klart er penger, plaster, smertestillende, nål og tråd, tannkrem, tannbørste, deodorant og våtservietter.
Det kan være hyggelig om du fikser champagne, men pass på at det ikke blir for mye.

Oppgaven din er å passe på at alt går bra, både under forberedelsene og på selve bryllupsdagen!

Spesielt for brudens forlover

Øyesminke-fjerner, pudder, foundation, papirservietter, gnagesårplaster, hårspray, hårspenner, bind, leppepomade, strømpebukse og strømpebånd.

-Ta ansvar for brudebuketten under vielsen.

-Følg med på kjole og slør.

-Pass på at bruden ser perfekt ut til en hver tid.

-Gi bruden en omgang med lipgloss før vielse og før fotografering.

Spesielt for brudgommens forlover

Pass på ringene. Hvis brudeparet ikke har leid sjåfør: transportere brudgommen før vielsen og brudeparet resten av dagen – kanskje blikkbokser etter vielsen?

Festen

Innlede applausen når brudeparet setter seg til bords.
Pass på at det er ordnet med musikk og at noen åpner og registrerer gavene. Du trenger ikke gjøre alt dette selv, men du kan ta ansvar.

Hold tale og gi en skål for brudeparet. Hvis du synes det er vanskelig med taler trenger den ikke være lang. Her er det viktig å forberede seg i god tid og huske at det ikke er deg som er hovedpersonen denne gang.

Innlede dansen: Etter at brudeparet har danset alene i et minutts tid er det deres tur, etterfulgt av brudeparets foreldre, og dere markerer dermed at dansen er i gang. Ta vare på gjester som står alene.

Forloverne må også kose seg. Hvis forloverne har det gøy, har brudeparet det gøy. Det aller viktigste er at du er interessert og tilbyr din hjelp.
Lykke til!

Brudepar med forlovere

Spør gjerne direkte hva du kan hjelpe til med, og vær interessert – selv om du må være med i brudesalongen for tiende gang

Kanskje du vil like disse sidene?

IMG_4103

Bryllupsfotografering, priser

Vakre bryllupsbilder dokumenterer den romantiske historien og gjenskaper følelsene fra den store dagen.

IMG_0183

Hvordan velger vi bryllupsfotograf?

Fotografer kommer i alle prisklasser og personligheter, og alle har forskjellig stil på bildene sine

Bryllupsfotograf

Bryllup i Oslo Rådhus

Det er mulig å lage flotte bilder hvor som helst, men personlig er jeg glad i gamle staselige bygninger og store trær som gir ly for solen. Kvadraturen, som er Oslos eldste strøk, har alt dette, og mye mer.