I kveld hadde Kjell Nordstrøm visning av ”den lille sorte” på Latter!

Nordstrøm har gått hardt ut mot motebransjens kroppspress, og her kunne vi høre han fortelle om tankegangen bak hans lille sorte, som skal passe kvinner av alle aldre, etnisiteter, kroppsformer og kjønn. Man kunne også ta mål til sin egen lille sorte – hvis man hadde lyst på en som virkelig varte og som kan arves!

Her ser du noen av bildene:

(har du vært med som arrangør eller modell kan du gi beskjed til Kjell Nordstrøm eller benytte kontaktskjemaet så får du link til en Dopboxmappe med alle bildene fra i kveld)

Andre bildeserier som du kanskje vil like:

Nesten alle jeg kjenner er redde for å rense bildebrikken selv, men det er veldig enkelt – og helt ufarlig hvis du gjør det riktig.

Du trenger rensevæske, rensekost som passer til din bildebrikke og kanskje en blåsebørste. Pass på at du har nok strøm på kameraet, så ikke speilet lukker seg underveis.

  1. Ta av objektivet.
  2. I kameramenyen finner du knappen for sensorrens. Speilet låses i åpen posisjon.
  3. Hell rensevæske på rensekosten.
  4. Dra rensekosten som en malerkost over bildebrikken. Lag en bøy på kosten så du drar støvet med deg. Når du kommer til den andre siden stopper du opp og bøyer kosten motsatt vei for å dra den tilbake.
  5. Skru av kameraet så speilet lukker seg.


Hvis du er usikker på om bildebrikken er skitten kan du ta et bilde med liten blenderåpning av en lys overflate. For eksempel blender 22 mot himmelen.

Farzaneh Aghalo, Sandra Tollefsen med IKEAs norgessjef Clare Rodger

IKEA åpnet i dag systue sammen med Sisters in Business. Her får du sydd IKEA tekstilene akkurat som du vil – samtidig som du bidrar til en bedre hverdag for innvandrerkvinner i nærmiljøet ditt. ikea.no/ansvar

Ordfører Lene Conradi sto for åpningen, sammen med IKEAs norgessjef Clare Rodgers

Ordfører Lene Conradi åpner systuen

Designer Tine Solheim

Designer Lill Paulsen med skreddere og syersker

 

Andre innlegg:

I sommer giftet Ellen og Anders seg på Nesodden.

Hellviktangen Kulturkafe formelig svever over indre Oslofjord. Her har det vært fine selskap siden 1700-tallet, og nå finner du du økologisk kafé og kunstgalleri her.

En av de fineste tingene med å være bryllupsfotograf er at man får være med på så mye vakkert. Først forventingene som ligger i luften – og senere, den fine stemningen, de glade menneskene og all kjærligheten.

Her er noen av bildene – først fra Hotel Continental hvor Anders og forloverne gjorde seg klare – og senere fra Hellviktangen:

Mer om bryllupsfotografering finner du her:

Dette prosjektet er så herlig at du må ta en titt:

Kjell Nordström og Sisters in Business har gått sammen om å starte SiB Norsk Design. Målet er å benytte innvandrerkvinners skredder- og søm-kompetanse i norsk design. Videre er det et mål å ta skredderiet tilbake til Norge for å skape arbeidsplasser, støtte tekstilindustrien ved å bruke norske råvarer, spare miljøet ved å unngå transport og øke kvaliteten på produktene gjennom tett samarbeid mellom norske designere og skreddere.

Visjonen er å gjøre Sisters in Business og skreddere kjent for allmenheten og norsk motebransje som de dyktigste i Norge – og som designere vil oppsøke for å få sydd sine kreasjoner effektivt, profesjonelt og konkurransedyktig. Flere av de mest kjente designere i Norge har allerede meldt sin interesse for prosjektet, blant annet Tina Hågensen, Fam Irvoll, Malin Molden, Nina Skarra og Tine Solheim. Kjell Nordström er mentor i prosjektet Sisters in Business Norsk Design, og visningen Black Rose er lanseringen av prosjektet. Her ser du kjolene fra lanseringen:

Modell og moteikon Birgitta Kriisin

Skuespiller og modell Tinashe Williamson

Modell og moteikon Hege Golf

Makeupartist og modell Liam Seeland

Journalist og moteikon Marianne Jemtegård

Journalist Marianne Jemtegård med modell Bård Crow Kråkevik

Artist og TV-produsent Berit Anne Boman

Makeupartist og moteikon Martine Hammervold-Austinat

Moteikonet Sara de Santiago

Styreleder i Sisters in Business Elisabeth Wille

Modell Gjermund Eskedal

Skribent Kadra Yusuf

Yogainstruktør og modell Mariam Iverine

Kunstneren Unni Askeland

Modell Bianca Ødegård

Artist og DJ Mariann Thomassen

Designer Tina Haagensen

Skuespiller Linn Stokke

Skuespiller og modell Isabel Ødegård

Komiker Shabana Rehman

Designeren Kjell Nordström gir blomstene sine til journalisten Marianne Jemtegård

Heidi Gjermundsen-Brock syneg Piaf

Simon Andersen som Wenche Foss

Gatebilder før visning

Når man vurderer en vare eller tjeneste er det viktig at bedriftens nettside fremstår som seriøs og hyggelig. Bildene er en viktig del av dette, og her ser du bildene fra et advokatkontor jeg fotograferte for noen dager siden. Portretter kan gjerne lages med hvit bakgrunn, men personlig er jeg veldig glad i å bruke interiøret som bakgrunn – eller å fotografere utendørs – her ser du eksempler på begge deler:

Her har vi vært utenfor kontoret og brukt bygningene i nabolaget som bakgrunn:

En advokatfulmektig står i det åpne vinduet for å få lys, frisk bakgrunn på bildet

I dag er det viktig å være synlig på hjemmeside og i sosiale medier. Bildene sier mye om hvem bedriften og de ansatte er.

-Hvilket inntrykk vil du gi kundene dine?

 

Bilder fra din egen arbeidsplass blir mye mer personlig og ekte enn stock photo – og det behøver ikke koste så mye mer!

.

.

.

Her kan du lese mer om bedriftsfotografering og pressebilder. Jeg kommer til bedriften din og lager spreke, profesjonelle bilder til hjemmeside og sosiale medier. Ring meg på telefon 976 03 790 eller benytt  kontaktskjemaet. Jeg gleder meg til å høre fra deg!

Hvis du kjenner noen som trenger nye bilder til nettside eller CV blir jeg kjempeglad om du deler dette innlegget!

Villa Malla er det flotteste stedet langs hele Oslofjorden, og når et vakkert par gifter seg her ute blir jobben som bryllupsfotograf veldig enkel. Det er bare å feste sløret, for her blåser det!

Fantastisk vakkert over alt: kritthvit sand, blågrønt hav, hvitmalte hus og gjerder. I de arabiske teltene bugner det av nydelig mat fra middelhavslandene – en fryd for øye og gane. Og ikke nok med det, her er det også vakre brygger og flotte Filvet Fyr. Og fortsatt ikke nok med det, her vokser det palmer!

Her ser du noen fine portretter og stemningsbilder fra den store dagen:

 

Her ser du flere bilder fra Villa Malla: Bryllup på Villa Malla

Og her ser du andre bryllupsbilder fra Østlandsområdet: Bryllupsbilder

Jeg elsker roadtrips! Det er effektivt å fly når man skal på weekendtur, men da får man ikke de lange fine samtalene og man får ikke sett så mye vakkert. Hvis det mot all formodning skulle bli dårlig stemning i bilen er det bare å rope ”SE, EN ELG!”. Hvis det blir kjedelig kan man plukke opp en haiker, men husk å velge en som ser svakere ut enn deg selv.

 

Fotografering med lang lukkertid – langs svenskekysten et sted

I bilen kan man ha med seg ubegrenset med godteri, kaffe og brus, og man kan stoppe å spise i en hvilken som helst by. Landskapet forandrer seg etterhvert som man kjører, og lyset fra solen forandrer seg hele tiden. Når man ser et vakkert sted er det bare å stoppe og løpe inn i skogen eller ned på stranden. Husk kameraet!

Vinter i København

Hvis du er lei av å møte naboen med trillekoffert i Vesterbrogade har jeg et godt tips: reis på vinteren! København er den samme hele året, men om vinteren er det nesten ingen turister. Du må naturligvis kle deg bedre – omtrent som i Oslo – for selv om det er varmere, blåser det mer. Jeg skal ikke fortelle deg hva du skal gjøre i København, for det fikser rosabloggerne – og dessuten er det ikke sikkert det er plass til fler på Granola og Møllers Kafe.

Hvis vil fotografere mot solen, vrir du et trinn på eksponeringskompensasjonsknappen (+), så bildet blir lysere og du unngår Silhuetter

Mat

Jeg må tipse om Sticks’n’ Sushi som har 13 fantastiske restauranter rundt i byen, og så kan det være greit å vite at frokost heter morgenmad og lunsj heter frokost. Københavnerne er veldig glad i økologisk mat og det er uendelig mange forskjellige kafeer og restauranter å velge i. Det er fordi halvparten av Københavnerne drømmer om å starte sin egne café – den andre halvparten har gjort det.

Sticks’n’ Sushi

Når du fotograferer innendørs blir lysmåleren i kameraet kanskje lurt av det skarpe lyset fra vinduene så her kan det lønne seg å vri et til to trinn på eksponeringskompensasjonsknappen (+).

Shopping

Uansett hvor mye nytt som dukker opp i København er det fortsatt gode gamle Strøget som er nummer én på shopping. Fra Rådhusplassen i vest til de eksklusive motebutikkene ved Kongens Nytorv i øst finner alt du trenger og ikke trenger.

Shopping i København

Hvis du synes bildene blir kjedelige kan du leke deg med perspektiver. Skyt fra en ny vinkel for å få et mer spennende resultat. Dette er Arne Jacobsens berømte SAS-hotell (nå Radisson Blu Royal Hotel)

Elefantporten på Carlsberg Bryggeri

Sykling – Løping

Du finner ingen byer hvor det er bedre tilrettelagt for sykling enn i København. Du kommer deg fram over alt i byen, og i skogene rundt byen er det flotte sykkelstier.

Hvis du foretrekker å løpe finnes det gode muligheter langs kanalen, i de store parkene, rundt innsjøen (Søene) og i skogene som omgir byen. Utenfor Kristiania står det et morsomt skilt ”Løping forbudt – våre innbyggere får panikk”

 

Hvis du står opp tidlig om morgenen får du vakre skygger og spennende lys

Når man fotograferer om natten blir lukkertiden gjerne lav og objektet risikerer å bli uskarpt. Ha derfor godt støtte for kameraet eller bruk stativ så får du bra resultat.

Hvis du har tekniske spørsmål kan du poste det nedenfor – hvis du vil lære mer om blenderåpning og lukkertid kan du lese her: Blenderåpning og lukkertid

Nå skal jeg endelig røpe en hemmelighet for deg: “Hvordan får man fantastiske bryllupsbilder?”

Dette er hva du trenger:

  • Masse godt humør
  • En brud eller brudgom som også har masse godt humør
  • Tre forlovere hver – alle med godt humør
  • Et fantastisk sted – gjerne i Oslofjorden – gjerne Villa Malla
  • Så er det bare å bestemme en dato og ringe en fotograf med godt humør- gjerne meg!

Her får du se noen bilder av Linda og Øyvind – og deres forlovere:

Når du ser disse bildene tenker du kanskje “Æsj – jeg er jo allerede gift!”

Men du trenger ikke gifte deg på nytt for å lage herlige kjærestebilder! Du trenger bare masse godt humør – et fint sted – og en fotograf som driver med denslags.

Kveldsfotografering

En av fordelene med å ha fotograf hele dagen er at man kan sette av tid til en liten kveldsfotografering etter middagen. I det vakre kveldslyset kan man lage noen virkelig stemningsfulle og avslappede bilder.

bryllupsselskap-Villa_Malla

 

 

Villa Malla

Hvis du ikke kjenner Villa Malla kan jeg fortelle at det er et vakkert sommerparadis helt ytterst på Hurumlandet. Her finner du kritthvit sand, palmer (!), skyggefulle arabiske telt og en behagelig stemning som bare innvier til å slappe av og nyte sommerdagen.

Maten er inspirert av Middelhavet med en enorm bugnende buffet .

Selv har jeg hatt gleden av å fotografere mange bryllup på Villa Malla. Her ser du bildene fra et annet bryllup: bryllupsfotografering på Villa Malla

En av de viktigste faktorene for å lage gode bryllupsbilder er å finne et bra fotosted. En park med store trær er ofte fint, men jeg syntes det var spesielt gøy da brudeparet ga klar beskjed om at de ønsket urbane bryllupsbilder frie for busker og grønt. Etter å ha vurdert Grünerløkka og Kvadraturen ble vi enige om å legge hele bryllupsfotograferingen til Barcode og Akrobaten – midt i Oslo sentrum. I Barcode-området i Bjørvika finner man som kjent noen av Oslos råeste nybygg, sammen med spektakulære uterom. Akrobaten er den fantastiske broen over Sentralbanestasjonen, som forbinder Barcode med Grønland.

Forloverens innsats er også svært viktig under bryllupsfotograferingen – les mer om forloverens oppgaver her: Forloverens oppgaver.

Når bryllupsfotografen, brudepar og forlovere er sprudlende og glade, blir det alltid god stemning! Dersom brudeparet har 3 forlovere hver må vel stemningen bli tre ganger så stor?

Nedenfor finner du noen av bildene:

Barcode er en del av Bjørvika-utbyggingen i Oslo og inneholder 10 000 arbeidsplasser og 500 boliger. Navnet henspiller til de høye smale bygningene (Barcode = strekkode). Hvis du ikke har vært her ennå anbefaler jeg en tur – i hvert fall om du er interessert i arkitektur og spennende fotosteder. Med en vidvinkel kan du fange mange spennende vinkler og bygningsdetaljer.

For å komme til Barcode kan du gå over en av de nye broene fra Grønland, eller spasere fra Operaen eller Oslo S.

Hvor ville DU ha utført bryllupsfotograferingen din?