Personvernerklæring

Personvernerklæring for Fotograf Ingar Sørensen (org. 996401340) Jonas Dahls vei 41, 0283 Oslo

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Fotograf Ingar Sørensen samler inn og bruker personopplysninger.

Sorensenfoto.no bruker SSL sertifikat som bekrefter at hjemmesiden er ekte. Informasjon som registreres på hjemmesiden krypteres slik at den ikke fanges opp av uvedkommende. Fotograf Ingar Sørensen er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt iht. personopplysningsloven § 19 og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger iht. personopplysningsloven § 18.

Behandling av personopplysninger på sorensenfoto.no

Webredaktøren har det daglige ansvaret for Fotograf Ingar Sørensens behandlinger av personopplysninger på sorensenfoto.no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på servere hos Digital Garden AS/ Uniweb i Norge som driftes av Fotograf Ingar Sørensen som har tilgang til opplysningene som samles inn.

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden gjennom Facebooks kommentarfelt lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon hos Facebook. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

Kontaktskjema og mail

Vet utfylling av kontaktskjema eller innsending av mail lagres personopplysninger som navn, e-postadresse, og transaksjonsdata slik som kjøpsinformasjon. Vi sender aldri ut mail uten at noen har bedt om informasjon, og personopplysninger blir aldri gitt til tredjeperson. Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

Nettstatistikk

Fotograf Ingar Sørensen samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på sorensenfoto.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.223.55, brukes bare 195.159.1223.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics på vårt nettsted.

Informasjonskapsler

Følgende informasjonskapsler brukes på sorensenfoto.no: Analyseverktøyet Google Analytics plasserer informasjonskapsler på din maskin. Dette gjøres for at vi skal kunne samle inn statistikk, og slettes etter 90 dager.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Innebygd innhold fra andre nettsteder, for eksempel videoer fra Youtube, oppfører seg på samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg og bruke informasjonskapsler. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Oppbevaring og sletting av data

Henvendelser via kontaktskjemaet oppbevares i 12 måneder og kjøpsinformasjon oppbevares i 10 år i henhold til ligningsloven. Bestilte digitale bildefiler forsøkes oppbevart i minimum 10 år men ved forespørsel vil de slettes. Husk da å ha en god sikkerhetskopi-løsning.

Siste innlegg på bloggen:

Instagram @ingar.sorensen