Fotograf Ingar Sørensen - blogg

Tar du sikkerhetskopi av bildene dine?

Det er kanskje ikke så viktig hvordan du tar sikkerhetskopi av bildene dine – det viktigste er at du gjør det – i dag!
Veldig ofte hører jeg om venner som har mistet bildene sine eller andre verdifulle dokumenter på grunn av datakrasj. Det er selvfølgelig veldig synd, men jeg syns det er vanskelig å forstå det som uflaks eller tilfeldigheter, for harddisker varer ikke evig. De er faktisk utrolig følsomme og skjøre. Hvis man blir utsatt for innbrudd eller brann hjelper det også lite om man har en sikkerhetskopi på en harddisk sammen med datamaskinen, for dessverre vil du nok miste også denne. Derfor må du ta sikkerhetskopi eller backup av all data, og du må ha en sikkerhetskopi utenfor hjemmet. Dette er enklere enn du tror, og det finnes mange gode og rimelige løsninger som tar sikkerhetskopi automatisk til en sikker server på nettet. Det finnes også en billigere løsning: Ta sikkerhetskopi av all data – regelmessig til en ekstern harddisk. Innimellom bytter du denne harddisken med en du lagrer et annet sted, f.eks. på jobben din eller hos en venn. På denne måten har du alltid en sikkerhetskopi i huset, og en et annet sted.
Som sagt er det mange måter å gjøre det på – slik gjør jeg:
Hver time tar jeg sikkerhetskopi til en ekstern harddisk ved hjelp av Apple sin Timemachine. Dette programmet leveres med alle Macer og fungerer helt automatisk.

Hele tiden tar Backblaze automatisk kopi av alle data til en server utenfor hjemmet. Jeg valgte Backblaze fordi det bare koster 260,- per år. Andre leverandører er Jottacloud og BuskerudWeb
Sist, men ikke minst; jeg formater ikke minnekortene mine før sikkerhetskopieringen er ferdig.
Hva med deg? Sikkerhetskopierer du bildene dine på en ordentlig måte?

På Time Machine kan du bla bakover i tid for å finne ting du har slettet eller mistet

Instagram @ingar.sorensen