Tar du sikkerhetskopi av bildene dine?

Det er ikke så viktig hvordan du tar sikkerhetskopi av bildene dine – det viktigste er at du gjør det.
Veldig ofte hører jeg om venner og kunder som har mistet bildene sine eller andre verdifulle dokumenter på grunn av datakrasj. Det er selvfølgelig synd, men jeg det er vanskelig å forstå det som uflaks eller tilfeldigheter, for harddisker varer ikke evig. De er ganske skjøre. Hvis man blir utsatt for innbrudd eller brann hjelper det også lite om man har en sikkerhetskopi på en harddisk sammen med datamaskinen, for dessverre vil du nok miste også denne. Derfor må du ta sikkerhetskopi eller backup av all data, og du må ha en sikkerhetskopi utenfor hjemmet. Dette er enklere enn du tror, og det finnes mange gode og rimelige løsninger som tar sikkerhetskopi automatisk til en sikker server på nettet. Det finnes også en veldig rimelig løsning: Ta sikkerhetskopi av all data regelmessig til en ekstern harddisk. Innimellom bytter du denne harddisken med en du lagrer et annet sted, f.eks. på jobben din eller hos en venn. På denne måten har du alltid en sikkerhetskopi i huset, og en et annet sted.
Som sagt er det mange måter å gjøre det på – slik gjør jeg:
Hver time tar jeg sikkerhetskopi til en ekstern harddisk ved hjelp av Apples innebygde Timemachine. Dette programmet leveres med alle Macer og fungerer helt automatisk.

I tillegg kopierer jeg kontinuerlig til en skylagringsleverandør. Her er det mange å velge mellom, for eksempel Backblaze og Jottacloud.
Sist, men ikke minst; jeg formater ikke minnekortene mine før sikkerhetskopieringen er ferdig.

 

Andre historier